Nyheter
Inga produkter valda

Nyhet

Publicerad:
27 juni 2024


Se alla våra nyheter

Säkra miljöer för trafik och människor

Vi är väldigt glada över att kunna berätta om Rentals nya erbjudande för säkra miljöer för trafik och människor i bygg- väg- och anläggningsprojekt. Sedan 1 juni har vi förvärvat Skanska TA – (trafikanläggningar) och breddar därmed vår kompetens i att erbjuda helhetslösningar för alla skeden i våra kunders projekt.

Säkra miljöer för trafik och människor

Du får hjälp att ta fram den säkraste och mest kostnadseffektiva helhetslösningen för ditt projekt och vi kan ta totalansvar för trafikanordningarna. I korthet kan man sammanfatta vårt erbjudande enligt nedan.

TA-planer
Sitter ni med trafikintensiva projekt eller större byggprojekt? Våra TA-arkitekter är mycket kompetenta och har stor vana att arbeta med i trafikintensiva och svåra miljöer. En TA-plan behövs när man ska utföra ett arbete som innebär att du måste stänga av eller ändra framkomligheten på en gata, väg, cykelväg, trottoar eller på en gångväg. 

Vi kan t ex utföra körspårsanalyser för att se att era transporter kommer in och ut i alla arbetsområden på ett säkert och effektivt sätt. Med vår kompetens och erfarenhet arbetar vi för att ditt uppdrag ska bli så lyckat som möjligt. 

Kontakt med myndigheter 
Utöver att hjälpa till med att ta fram godkända trafikanordningsplaner (TA-planer) säkerställer vi att rätt tillstånd finns för det arbete som ska utföras. 

APD-planer 
En arbetsplatsdispositionsplan (APD-plan) är en ritning över byggarbetsplatsen som visar var till exempel containrar, bodar, upplag, första hjälpen, återsamlingsplats, brandsläckare m.m. finns. Syftet med APD-planen är att få en bra överblick av byggarbetsplatsen och snabbt hitta rätt. APD-planen uppdateras under hela arbetets gång så fort en förändring sker.

Genomförande 
Vi ställer ut material, anpassar och sköter om avstängningen under projektets gång. Arbetsplatsen hålls säker, både för personal och för förbipasserande. Vi har alla TA produkter som kan tänkas behövas till era projekt samt dom resurser som krävs för utförandet, det vill säga montörer, vakter, TMA, arbetsledning mm.

Avetablering 
När projektet är avslutat tar vi hand om avetableringen av trafikanordningen på ett tryggt sätt åt dig. 

Olika sorters tillstånd 
Med vår kompetens hjälper vi dig med alla slags tillståndsansökningar, samt ser till att du har rätt tillstånd för dina arbeten. Om du behöver använda offentlig plats för byggverksamhet behöver du söka polistillstånd. Du behöver t ex schakt- och öppningstillstånd för att utföra gatuarbeten i offentlig mark. Du behöver tillstånd när du behöver använda offentlig plats för bland annat:

  • byggetableringar och inhägnade arbetsområden 
  • containrar, arbetsbodar och liknande 
  • mobilkranar 
  • byggställningar 
  • byggsäckar 
  • byggskyltar

Behöver du hjälp av våra proffs på säkra miljöer för trafik och människor i något byggprojekt? Vi hjälper gärna till i tidigt skede, eller om ni är på väg in i en ny fas i projektet. Kontakta Daniel Olson i vårt kundteam, Stockholm, på tel 010-4481041 eller skicka ett meddelande till daniel.olsson@rental.se Vi utgår från Stockholm och täcker större delen av landet.

Ladda ned vårt infoblad här